HÜRRİYET

20 Aralık 2010 Pazartesi

Tavuklu Sarma

Hergün işten eve geldiğimde bugun ne pişirsem ne yemek yesek derdi olmasa super olucak:) gene öyle gunlerden biriydi ve ben buzdolabının lkapağını açıp eşelenmeye basladığım sırada kuruma yolunda ilerleyen yufkalar bana bakıyor. tamamdır dedim yufkalı bişeyler çıkıcak belli de içine ne yapsam diye tasalnırken gözüme bir gun oönce başka bir yemekte kullanmak için çıkartmıştım evede iki kiiolduğumuziçin bir tavugun göğsünü yiyemedik eşimle ikimiz kalan diğer yarım tavuk göğsü gözüme çarptı ampüller yandı bende tavuklu olucak yufkaların için ade tavuk olmazdı yeni malzemelerle zenginleştirmek gerekti tavuğu ve öğlede yaptım. yarım saat içinde ortaya çıkan yemek harika görünüyordu tadı görünümünden daha harikaydı denemenizi ısrarla tavsiye ederim. yapmanız için işte tarifi 16 parça için



.yarım tavuk göğsü
.3-4 adet yesil sivir biber
.kırmızı biber (olmasada olur)
.1 orta büyüklükte domates
.yarım çay bardağı zeytin yağı
.çeşitli sevilen baharatlar
hepsi bir arada bir güzel kavrulur suyunu salıp çekene kadar.

2 adet yufkada 8 eşit parçaya bölünür.2 yumurta akı ve yarım çay bardağı kadar süy ile çırpılıp, sıgara böregi gibi kestiğimiz yufkaların içine sürülüp tavuklu harçtan konulur kalın kalın sarılır. Aklarını ayırdıgımız 2 yumurta sarısını çırpıp sardığımız yufkaları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda pişirilir üzerine Arzuya göre ister sarmısaklı ister sarmısaksız yoğurt dökülerek servis edilir. İşe sonuç AFİYET OLSUN...:)