HÜRRİYET

2 Şubat 2011 Çarşamba

Seninki kaç santim? - Greenpeace

Seninki kaç santim? - Greenpeace: "2050’de dünyadaki balık stokları tükenecek. Denizleri hala sonsuz bereket kaynağı olarak görüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı bitti. Gerı kalan %40 ise 40 yıl içinde son bulacak. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek."

Yalancı Acıbadem

Amma yalancı oldum :) ama ben napayım tadı aynı acıbademe benziyordu acıbadem tarıfı vermeyeceğim için yalancı acı badem olsun bununda adı dedım aslında adı cevizli toplarmışta benimkisi mikserimin azizliğine ugradıgı için top halınden cıktı :) o gün benim mikserim bozuldu diye apt sakinlerimi adeta ayaklandırdım karsı komsum ve yan komsum evde yoktular aslında karsı komsumun annesı evdeydı ben mıkserım bozuldu bana mıkserverırmısınız demeye cekındım kadıncagıza evın hanımı değildi sonucta neyse başka bir komsuda sansımı denemek istedim. günay teyzecim yumurta akı cırpmam gerekiyordu mıkserım anıden bozuldu sende varsa bana verebılırmısın dedım aa tabı dedı ve içeri gitmesıyle gelmesı bır oldu elınde rondo hay allahım yok o diil falan derken yukarda hafıften kabarmıs acele etmezsem gene eskı halını alacak olan yumurta akları beklıyordu eyvah dedı bende yok dur nermın hanıma gıdeyım hadı yan komsudan ıstendı onunde esı evdeydı bılemedı hay allahım mısafırlerim gelicek daha ben bısey yapamadım ust komusya cıkıldı ve mutlu son mıkser bulundu bulundu ama yumurta akları ıstedıgım kıvama ne kadar cırmsamda ulasamadı yenısını yapmak ıcın elımdekı cevız bıttı ve ana malzemelerden bırıde cevızde neyse dedım tadı yerınde hıc olmazsa sizde bi deneyin derim ama tabi sapasaglam bir mikserle : ) elinizin altında 2 yumurta 1 çay bardağı toz seker cevız fındık vede tarcın varsa anında bu super atıstırmalıkları yapabılırsınız. 2 yumurtanın sadece akını alıp iyice kabarana kadar cırpın içersine 1 çay bardağı şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Elinizin altında toz cevız veya fındık varsa tarcınla bırlıkde 2yemek kasıgı cevız ve fındıgı ilave edıyoruz yok ise iyice ufalanması için rondodan gecırelım toz halını alması için. üzerinin suslemesi icin bırkac iri parca ceviz ayıralımki hos bır goruntu verelım bu bezelerı ıster kasık yardımıyla ıster bır sekıl torbasına yada posete koyup ucunu delerek kucuk bezeler yapıp tepsımıze sıkıyoruz klasık onceden ısıttıgımız 180derecelık fırında 10 dakıka kapagını hıc acmadan pişiriyoruz 10 dakıkayı gecerse sert oluyorlar daha onceki denemelerimde bunu gordum : ) daha sonra afıyetle miğdemize indiriyoruzzz:)

yalancı padişah lokumu

Kendileri nasıl bir uydurma tarif ise ismide bi okadar uydurma : ) bu tarif ve ismi bana ait neden yalancı padişah lokumu diye soracak olursanız tarifi yalancı tavuk gögsune benzedıgınden tadı lokuma benzedıgınden padişah ise şu donem begeniyle izledigim muhteşem yüzyıldan : ) karman çorman bişey oldu ama tadı harıka oldu ısrarla denemenizi tavsıye ederim. İkram ettiğim misafırlerim cok begendiler hatta o akşamdan geriye birsey kalmadı sizde deneyin misafıleriniz ve kendiniz için. Malzemeler: 1/2 kg süt yarım paket margarin 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tepeleme un tarcın ceviz fındık Yapılışı: siz bu malzemeleri ikiye katlayarak çoğaltabılırsınız bız cok fazla kişi olmadıgımız için az miktarda ölçüler kullandım. unu iyice margarin ile birlikte kavurun.Daha sonra topaklattırmadan sütü azar azar ekleyin iyice çırpın içersine şekeride ilave edin koyu muhallebı kıvamına gelinceye kadar pişirin sürekli karıstırarak.Ocaktan alın soğuyunca dolaba atın beklesin orda. Sizde bu arada cevizi ve fındıgı arzuya göre içersine fındık olmayabılırde benım elimin altında var oldugu için kullanılması için koydum iyice rondoda ceviz ve fındıkları geçirdim içersine tarcın attım guzel tat ve hoş koku vermesı için yoksa koymayadabılırsınız. ben bu muhallebının dınlendırmasını bayag uzun tuttum mecburıyetten öğlen yemeklerine eve geldiğim için o arada muhallebıyı yapıverdım dolaba attım işe gıttım akşama geldiğimde tam ıstedıgım kıvamdaydı ama sanırım en az 2 saat yeterlı olucaktır soguması ve kıvamının yerıne gelmesı ıcın. kıvamımlı olduktak sonra kucuk parcalar alarak içersine ceviz fındık tarcın karımından koymak için oyuklar acıyoruz koyduktarn sonra kapatıp yuvarlak kucuk toplar halıne getırıyoruz. hindistan cevizine bulandıktan sonra afıyetle miğdemize ındırıyoruz:) **yanlız elinize yapısabılıyor muhallebı topları yaparken sıze kucuk bir püf noktası elinizi her severınde hafıf ıslatarak topları yaparsanız daha muntazam olucaktır ve elınıze yapışmıyacaktır. Afiyet bal şeker olsun