HÜRRİYET

20 Ocak 2011 Perşembe

AYVA TATLISI


8 porsiyon için

4 adet ayva
8 servis kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı su

Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Bu gıda boyası kullanamak istemeyenler için benım gibi gıda boyası ılede yapabılırsınız.Rengini daha cok verıyor.Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde servis kaşığı ile birer kaşık toz şeker ilave edin. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat sürüyor) pişirin. Ben süsleme için hindistan cevizi tercıh ettim ama bu tatlıya ceviz de çok yakışıyor elma rendeleyipceviz tarcın ve az sekerle bır tavada kavurup daha sonra ayvaların uzerıne koyup servisde yapabilirsiniz afiyet olsun...