HÜRRİYET

28 Ekim 2011 Cuma

PATATES KASESİ

Uzun zaman önce yayınlanması gereken bir posttu aslında ama kısmet bugüneymiş. Lezzetide görünümü gibi güzel olan bir soğuk meze. Özenli sofralarınızı süsleyecek bir tat bence. yapımıda çok kolay elimizin altında olan malzemeler ile biraz özen isteyen bir tarif ama sonuça değiyor gerçekten. Klasik yoğurtlu patates salatasının çanağa dönüşmüş hali aslında ama şekil istibari ile sofralarda hoş duruyor.tarifi aslında çok basit ama genede yazayım.

MALZEMELER
3 orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (dolu dolu)
tuz
süslemesi için;
dereotu
közlenmiş kırmızı biber

HAZIRLANIŞIpatatesleri rendenin iri kısmıyla rendeleyelim sıcakken içersine tereyağı süt ve tuzu koyarak yarım püre haline getirelim. cevizden az büyük parçalar alıp elimizin içinde yuvarladıktan sonra içine dogru çanak oyuntusu verelim.ince ince doğradığımız dereotunu yayvan bir tabağa patetesin kenarlarını dereotuna bulayalım soğumasını bekleyelim. ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi os haline getirip çanak halindeki patateslerin içine pay edip üzerine közlenmiş kırmızı biber koyarak servise sunalım. Afiyet olsun...