HÜRRİYET

11 Şubat 2011 Cuma

FIRINDA SUCUKLU MAKARNA

Her zaman fırında makarna yaparım ama böylesini ilk defa denedim ve sonuç süper bu sadece benim fikrim değil eşiminde fikri :) Bilinen Fırın makarna tariflerinden farklı olsun istedim hem şekil hemde tat bakımından. Şekil bakımından güzel bir sunum olsun diye kek kalıbına koymak istedim ama düzgün olamayacağını, dağılacağını düşünerek bir yufkayla bu görünüşü desteklemek istedim sonuç çok guzeldi. Fakaaat çok acıktığımız için eşimle birlikte hemen miğdeye indirdik. Tabaktaki sunumunu çekmek aklıma gelmedi oysaki kek kalıbından çıktıktan sonraki hali harıkaydı. Tarifi ince ayrıntılı vermeme gerek varmı bilemedim . biz iki kişi oldugumuz için yarım paket makarnayı haşladım. Ayrı bir yerde 1yumurta yarım su bardağı süt ve biraz yağ karıstırdım kek kalıbını yağladım 1 yufkayı üzerine yerleştirdim ve içine sütlü yumurtalı karışımdan fırça yardımıyla sürdüm haşlanan makarnayı süzüp yarısını yukfalı kek kalıbının içine döktüm üzerine rendelenmiş kaşar ve ayrı bir yerde hazırladığım çok küçük küp küp doğranmış sucukları sütle pişirmiştim onuda makarnanın orta katına ilave ettim. Daha sonra diğer kalan makarnayı üzerine döküp yufkanın dısarda kalan kısımlarını içeri doğru kapatarak üzerine kalan yumurtalı sütlü karısımı sürdüm tekrar bol bol ve klasık önceden ısıtılmıs ortalama 170-180 derece fırına verdim içersindeki hersey pişmiş oldugu için fazla fırında kalmasına gerek yok yufkaların üzerinin kızarana kadar kalması yeterli oluyor. Daha sonra ters cevirerek üzerine ıslak bır bez örtüldügünde kolay cıkartılıp servis edilebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun efendim :)