Malzemeler;
- 1 paket margarin (eitilmiş soğutulmuş)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 7-8 damla limon
İlkönce şerbetini yapın ki bir an önce soğusun.
Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar kaynatın.
Kaynayınca içine 7-8 damla limon damlatıp 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Yoğurma kabının içine eritip soğuttuğunuz margarini dökün. (Margarinin iyice soğumuş olması önemli yoksa unu pişirebilir).
Üzerine sıvıyağı, yoğurt ve irmiği ilave edin.
Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra bardak bardak yoğura yoğura kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar unu katın.
Hamurdan bir tutam alıp ufak bir merdane yardımı açıp bir su bardağı olur küçük agızlı kase olur büyüklüğüne siz karar verin 3 adet yuvarlak çıkarın. (Çıkarttığınız dairelerin kalınlığı ne çok ince olmalı ne de çok kalın.)
Daireleri basamak gibi birbirlerinin üstlerine koyup en alttakinden dışa doğru rulo yaparak sarın.
Elde ettiğiniz ruloyu ortadan kesin ve ortaya çıkan iki tane gülünüzü kenara alın.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemleri yapıp güllerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi değişene kadar yaklaşık 50 – 55 dakika pişirin.
Pişen hamurlarınız sıcakken üstlerine soğuk şerbetinizi dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
*Şekilli anlatım konusunda bana yardımcı olan resimler için Tümay hanıma Çok teşekkürler.
veee işte sonuç !
sizde benim gibi üzerine eğer elinzin altında var ise hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
bayılırım bu tatlıya canım.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil