HÜRRİYET

24 Aralık 2010 Cuma

Afiyetle Miğdeye indirilenler listesi

Mantarın her çeşitini seven annem ve ben mantar sevmeyen eşlerimize karşı nismet yaparmışcasına fırında mantar yaptikki harikalar yarattık. Sadece mantardamı harıkalar yarattık yoooo mis gibi bir börek vedeee sıcacık bir çorba malum haftasonu soğuktu sıcak bişeyler iyi gelir böle durumlarda. Haftasonu anneme gittimizde akşam için yemek planları yapılmıştı yapılan planlara yürülüğe sokmak için kolları sıvadık girdik mutfağa 1saat gibi kısa bir sürede ikimiz neler neler çıkarttık akşam yemeği için en terbiyelisinden şehriyeli bir çorba, sütlü hamurlu ıspanak böreği, vede enfess kaşarlı fırında mantar.
ailecek afiyetle yedik sizinde yapmanız için tarifleri veriyorum afiyet olsun şimdiden...

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
bir çorba kasığı margarin
2 domates
1 subardağı tel şehriye
2çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım limon suyu

Domatesler rendelenir ve yağda biraz pişirilir.Daha sonra içine şehriyeler atılır birazcık ikisi birlikte kavrulur.Üzerine 5 su bardağına yakın su ilave edilir. tuzunuda koyduktan sonra kaynamaya bırakılır. Şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Şehriyeler piştikten sonra bıaz sogyuması için bekletilir. Bu arada limon suyu yumurta vede yoğurt terbiyesi için karıştırılarak hazırlanır. Terbiyenin çorbaya ilave edilirken kesilmemesi için azar azar çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma ilave edilerek terbiyeye alıştırılır. Son olarakta yoğurtlu karısmın hepsi azar azar dökülüp karıştırılarak çorba hazırlanır. Üzerine maydonoz doğruyarak afiyetle yenilir.





















Sütlü Hamurlu Börek
bu börek hamuru özel bir yufkadan yapılma aslında yazın kışa hazırlık olarak yapılan bir çeşit hamur sütlü hamur deniyor ramazan yufkası diye adlandırlan hamurunhemen hemen aynısı sadeve farkı sütle hazırlanması vede kurutulurken üçgen olarak katlanıp kurutulması babaannemin bizim için hazırladığı hamurlar bunlar allerine sağlık ne yapsak bu hamurla yakışıyor gözleme bile yapıyoruz ama ilk önce hamur kuru olduğundan akan musluğun altına tutuluyor korkmadan ıslatıyoruz daha sonra kurumaya bırakıyoruz.
ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim o sıra çok vardı iki tapsi yaptık tadı harıka oluyor.ıspanaklarımızı doğradık yıkadık malum çok çamurlu oluyorlar.

2 soğanla birlikte kavurmasını yapıyoruz çok değil ama

ıslattıgımız hamurlar malum 4e katlıydı onları tek tek acıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. boş olarak 4 kat yapıyorz ama her katın arasına 2 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ 2 şişe maden suyunu karıştırıp her katına bu karışımdan sürüyoruz. 1 kat hamur 1 kat sıvı karışım yaptıktan sonra ıspanaklarımızın hepsini tek kat olarak tepsiye yerleştiriyoruz. üzerine tekrar 4 kat üçgen hamurlardan alt kattaki aynı işlemi uygulayarak koyuyoruz en son hamuru koyduktan sonra servis edeceğimiz şekilde kesiyoruz üzerinin kızarması vede kabarması için karışımın hemsini son sıraya sürüyoruz malum önceden ısıtılmış fırına koyup üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından alip üzerini hafif ıslatıyoruz sonrada afiyetle yiyiyoruz. Afiyet olsun
























Fırında Kaşarlı Mantar

süper süper süper kesinlikle yapın

tamamen zevkle alakalı bir yemek ölçüsünü siz ayarlıyosunuz elinizde olması gereken malzemeler sadece koca kafa mantar tereyağı ve de kaşar hepsi bu çok yada az yapmak sizin elinizde.

mantarlar soyulur başları gövdelerinden ayrılarak limonlu suda bekletilir.

biz güceç tepsi kullandık ama tamamen zevkle alakalı bır durum bu. Fırın tepsisini yagladıktan sonrada olur.
Mantarlar yerleştirilir ters olarak ve içine küçük küçük parçalar halinde ortalarına tereyağı yerleştirilir daha sonrada rendelenmiş kaşar peyniri


bu haliyle ısıtılmıs fırına verilirmantarlar pişene kadar pişirilir. görüldügü üzere son derece pratik ama bi okadarda tadı harıka bir yemek okadar güzelki fırından çıkınca hemen miğdeme indirdiğim için mantarları sunum şeklini bile çekmek aklıma gelmedi üzgünüm afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder