HÜRRİYET

2 Şubat 2011 Çarşamba

yalancı padişah lokumu

Kendileri nasıl bir uydurma tarif ise ismide bi okadar uydurma : ) bu tarif ve ismi bana ait neden yalancı padişah lokumu diye soracak olursanız tarifi yalancı tavuk gögsune benzedıgınden tadı lokuma benzedıgınden padişah ise şu donem begeniyle izledigim muhteşem yüzyıldan : ) karman çorman bişey oldu ama tadı harıka oldu ısrarla denemenizi tavsıye ederim. İkram ettiğim misafırlerim cok begendiler hatta o akşamdan geriye birsey kalmadı sizde deneyin misafıleriniz ve kendiniz için. Malzemeler: 1/2 kg süt yarım paket margarin 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tepeleme un tarcın ceviz fındık Yapılışı: siz bu malzemeleri ikiye katlayarak çoğaltabılırsınız bız cok fazla kişi olmadıgımız için az miktarda ölçüler kullandım. unu iyice margarin ile birlikte kavurun.Daha sonra topaklattırmadan sütü azar azar ekleyin iyice çırpın içersine şekeride ilave edin koyu muhallebı kıvamına gelinceye kadar pişirin sürekli karıstırarak.Ocaktan alın soğuyunca dolaba atın beklesin orda. Sizde bu arada cevizi ve fındıgı arzuya göre içersine fındık olmayabılırde benım elimin altında var oldugu için kullanılması için koydum iyice rondoda ceviz ve fındıkları geçirdim içersine tarcın attım guzel tat ve hoş koku vermesı için yoksa koymayadabılırsınız. ben bu muhallebının dınlendırmasını bayag uzun tuttum mecburıyetten öğlen yemeklerine eve geldiğim için o arada muhallebıyı yapıverdım dolaba attım işe gıttım akşama geldiğimde tam ıstedıgım kıvamdaydı ama sanırım en az 2 saat yeterlı olucaktır soguması ve kıvamının yerıne gelmesı ıcın. kıvamımlı olduktak sonra kucuk parcalar alarak içersine ceviz fındık tarcın karımından koymak için oyuklar acıyoruz koyduktarn sonra kapatıp yuvarlak kucuk toplar halıne getırıyoruz. hindistan cevizine bulandıktan sonra afıyetle miğdemize ındırıyoruz:) **yanlız elinize yapısabılıyor muhallebı topları yaparken sıze kucuk bir püf noktası elinizi her severınde hafıf ıslatarak topları yaparsanız daha muntazam olucaktır ve elınıze yapışmıyacaktır. Afiyet bal şeker olsun

1 yorum:

  1. selamlar,
    tarifleriniz süper, ymeek yapmak benim ilgi alanıma pek girmiyor ama yine de tariflerinizden deneyeceğim. çok nefis görünüyorlar. ben boş vakitlerimde kumaşlarla oynadığım için artı bir de ayrıntılı ymek yapamıyorum. ama mersinliyim, neticede her mersinli hiç iblmese bile10 çeşit meze bilir:) bir iki tarifim var kimsenin çok fazla bilmediği. bunlar geri dönüşüm projesi olacak nitelikte. biri buzdolabında kalan yoğurt peynir süt ve bayat ekmeklerle tavada gözleme yapma fikri, biri de nohut patlıcan vb. ile tahinli meze tarifleri. bi gün anlatırım, blogumu ziyaret edersen çok sevinirim,
    selamlae sevgiler...

    YanıtlaSil