HÜRRİYET

4 Ekim 2011 Salı

ELMA da ki Güzel TaT


malum kış yavaş yavaş geliyor kışa uygun tatlılar şu günlerde iyi gider diye düşünüp ELMA tatlısı yapmak istedim.Yapımı çok basit yemesi ise bi o kadar keyifli benim gibi meyva yemek aklınıza bile gelmiyor fakat tatlıyıda çok seviyorsanız böyle tatlılar bizler için biçilmiş kaftan hem tatlı yiyiyorum hemde meyvanın vitaminini. Benim çok hoşuma gidiyor yaptığınızda sizinde gidicektir.

5 tane elma
1 su bardağı tepeleme şeker
1 su bardağı su
birkaç tane karanfil
Üzerine istenilen herhangi bir süsleme malzemesi. Kaymak kremşanti, ceviz hindistan cevizi hersey yakışır.

Elmalar yıkanıp soyulduktan sonra ikiye bölünerek çekirdekli kısmı çıkartılır. Geniş bir tencereye sıralanır. Üzerine su, şeker ve karanfil taneleri yok ise elma çekirdekleride olabilir.Elmalar pişerken kontrol edilir. Bir yüzü yumşadıktan sonra çevrilerek diğer tarafında yumşaması beklenir, çok kısa sürede pişiyor zaten.Pitikten sonra bir kaba alıp soğumasını bekleyelim. Daha sonra servise hazır üzerine istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. renk süper eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle yapmalısın bu soguk kıs günlerinde çok iyi gidiyor:)

    YanıtlaSil