HÜRRİYET

1 Ekim 2011 Cumartesi

Sadrazam Beğendi


Sadrazam kelimesini şu sıralar çok duyar olduk değil mi. İşte bende gündeme uygun bi yemek yapayım dedim :) bilindiği gibi çocuklar köfteleri çok sever. Köfteli bir beğendi yapayım dedim. çokta güzel oldu illaki kuşbaşı et olacak değil ya :) Biz ailecek çok sevdik size de tavsiye ederiz.

Tarifi ise:
Köfteler için,
350gr kıyma
orta boy rendelenmiş soğan
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
bi tutam maydonoz
tuz karabiber
pişirirken 1 havuç 1 soğan 1 kaşık salça

beğendisi için,
3 közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağ
tepeleme 2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı süt
rendelenmiş kaşar

köfte harcını yapıp küçük küçük toplar haline getirip. Ayrı bir tavada yağ ile kuruş kuruş doğradığımız havuçları kavuralım daha sonra içine sotelik doğranmış soğanı ilave edip kızartmaya devam edelim içine köfteleri atalım birlikte kavuralım. içersine 1 tatlı kaşığı kadar domates salçasını atıp salçayala bıraz daha kavuruyoruz. daha sonra içersine 2 su bardağı kadar suyu koyup köfteler pişince ocağı kapatıyoruz tencereyi bi kenara koyuyoruz.
beğendisi için közlenmiş patlıcanları ufak ufak doğruyoruz tavada tereyağı ile unu kavuruyoruz. sütü azar azar dökerek inceltiyoruz hepsini ilave ettikten sonra patlıcanları da koyup tuz karabiber ilavesiyle pişiriyoruz tavadan almamıza yakın rendelenmiş kaşarı da içine koyup servis tabağına koyuyoruz ortasını açarak köfteleri yerleştirip servise sunuyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder